Sidor

fredag 20 juli 2012

Utflykt

Idag var vi på utflykt igen. En väldigt lång en. På tunnelbanekartan ser den relativt kort ut, men i verkligheten är den nästan 2 timmar enkel väg hemifrån oss.
Vi for till New York Aquarium som ligger vid Coney Island. Coney Island är ett nöjesfält med tillhörande strand i Brooklyn New York.

För er som kanske inte är så insatta så finns det fem stadsdelar i New York stad; Manhattan (dit de flesta turister far och tror är det enda som finns i New York ;p), Queens, The Bronx, Brooklyn och Staten Island. New York-området är enormt stort och har fler invånare än Sverige.

I alla fall tog vi tunnelbanan ner från The Bronx där vi bor, till Coney Island. Vi har ju ett medlemskap nu på Zoo och akvarium så vi passar på att besöka så mycket det går under det här året.
Jag måste säga att det händer nåt med en när man ser havet för första gången på länge! Så snart Atlanten var i sikte med den stora härliga stranden, brisen och havslukten, kom en känsla av lycka och lugn över oss. En härlig känsla!
Vädret ser skumt ut. Men idag var det lagom varmt, molnigt och skönt.

Det var riktigt roligt på akvariumet. Vi såg massor med fiskar, maneter, hajar och dessutom ett sjölejonuppträdande. Duke, sjölejonet, dansade, busade, simmade och var riktigt underhållande.


Maken tycks vara en proffsfotograf!

Sist gick vi på 4D-bio och såg Happy Feet. Vi skulle ha sett en annan film på Bronx Zoo, men det var en grym kö in på den filmen så vi struntade i det. 4D är tydligen en 3D-film med specialeffekter som att stolen man sitter i skakar, det kommer lite vattensprut när det är lägligt, bubblor och lite annat. Spännande saker. Jag tror att idén är riktigt bra och kommer att utvecklas mycket under kommande år.

Snygg i 3D

Därefter tog vi lunch och gick på stranden. Det var första gången dottern var vid havet och på en strand (vi har varit vid en sjö tidigare, men inget mer). Hon var alldeles salig! Fötterna i sanden och sedan vågorna vid strandkanten!
Havet är härligt

Pricken ute i vattnet är en gubbe med metalldetektor!

Sist köpte vi lite biljetter till karusellerna och avslutade med några karusellåk. En jättefin dag!


6 kommentarer:

Västgötskan sa...

Ser ut som ni hade en riktigt trevlig utflykt! :-D

Vilket är det som är lite "gangsta"...? Eller det kanske bara är rykten? Typ: "Kör du vilse, stanna INTE i den stadsdelen". Hihi! ;-)

Kram

Anna sa...

Tack, de hoppas jag med.

Vilken underbar dag ni verka haft. Så mysigt att hitta på saker ihop!kramar

Maria sa...

Mysig utflykt! Testade 4D bio i London och det var riktigt häftigt!!
Var hos kompisar igår och nu bestämde vi att vi ska åka till NY nästa år, förmodligen på våren. Har länge varit en önskan så skönt att vi äntligen besstämt!!
=)

Anonym sa...

Åh va mysigt det låter! Jag bo alldeles vid havet och det är ibland bra att bli påmind om hur fint det är och hur bra jag har det, efter att läsa ett sånt här inlägg om just havet. Som just nu är vi ju på båtsemester. Stor kram!

Anonym sa...

Jag fattar inte varför jag inte lyckas skicka några kommentarer...??? Morr

Lotta Fokuserad Energi sa...

Vad härligt att få se dig på bild!!!:-) Glad att du har det så bra:) Superkram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...