Sidor

lördag 15 juni 2013

Tillfälligt inhopp

Jo, jag saknar att träna hårt! Jag saknar att träna över huvudtaget ska jag erkänna. Min "plan" att denna graviditet skulle bli annorlunda än min första, gick om intet ganska snart. Jag tränade ganska okej de första två månaderna. Sedan kom illamåendet från helvetet. Precis som förra gången. Jag gick upp en hel del i vikt eftersom jag "måste" äta för att må bättre. Illamåendet fortsatte ända in till vecka 18 ungefär. Sedan dess, tio veckor, har det bara blivit bättre. Dock har det inte blivit mycket träning, eftersom jag dels är väldigt stor och klumpig och för att jag varit enormt trött hela tiden. 
Den senaste månaden har jag haft som mål att gå minst 10 000 steg om dagen, har en sån där app på mobilen som räknar stegen. Det har gått ganska bra. Förutom de dagar det har regnat. Då har det verkligen ÖST ned och att gå ut och gå en promenad då, är inte att tänka på.
Förra veckan och den här veckan har jag haft ett träningspass med gummiband. I tisdags tränade jag och fick sån djävulsk träningsvärk i benen att jag knappt kunde gå på två dagar. Jag rullade och haltade om vartannat. Riktigt sexy! men efteråt kändes det bra. Nästa vecka är planen att träna två pass och gå mina 10 000 steg om dagen.

Maten går så där. Jag äter det som finns och det jag är sugen på. Ibland är det riktigt bra och ibland inte alls bra. Just nu oroar jag mig inte för vikten, den vet jag kommer av efter förlossningen. Jag har alla verktyg att lyckas. På ett sätt längtar jag till den utmaningen! Något att se fram emot och sedan ett konkret mål att jobba mot - min gamla form!

NU har jag verkligen insett att jag var i väldigt bra form efter förra sommaren och strax innan jag blev gravid. Jag klagade mycket på min degmage och att jag inte fick fram musklerna som jag ville. MEN NU har jag förstått att jag hade en grymt bra form. Som jag saknar nu!! När jag kommer i mina gamla kläder igen (det får ta den tid det tar!) och jag kan träna som förut, ska jag komma ihåg att aldrig klaga! Jag är bra som jag är. Kläderna sitter snyggt, jag är stark och uthållig och äter bra, tränar och njuter av träning. Påminn mig om detta!

3 kommentarer:

Maria sa...

Njut av din graviditet och även av din tid som tvåbarnsmor sen! Du hinner komma i form.
Du har så bra kunskap och grundfysik så det kommer säkert gå fort sen.
:)

Beatatjata sa...

Jag ska påminna dig! Går själv i samma tankar eftersom jag inser hur bra det är, ändå, och att såvida man inte satsar på fitnessmodell-läget så ska man vara nöjd och glad... Vi tror att vi kommer vilja ha en unge till vad det lider och då är det ju bästa utifrån förutsättningarna som gäller.

Viktkamp sa...

Njut av graviditeten när du mår bättre =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...