Sidor

tisdag 3 april 2012

Gotte-recept

Är ni sugna på nåt gott? Det är jag alltid! Så klart! Detta hittade jag på en sida som heter paleomg.com

Bild lånad av Paleomg.com. Försökte ta en egen bild, men den såg så äcklig ut att jag inte kunde lägga  upp den!

Caramel Pecan Bars översatt av moi
Botten:
3.75 dl pecannötter
2 dl mandelmjöl
0.5 dl smält kokosolja
1 msk honung
1 vispat ägg
1 tsk vaniljarom/vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
lite salt

Caramel-sås
10-12 dadlar, färska (använder man torkade så ska man blötlägga ca 12-14 sti en timme)
5-6 msk kokosmjölk
3 msk vatten
1 tsk vaniljarom/vaniljpulver (aromen smakar nog bättre här)

1. Ugnen på 175 grader.
2. Mixa pecannötter till ett mjöl. Tillsätt kokosoljan, honungen, vaniljen. Blanda väl till "smör".
3. Häll över pecansmöret i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna för botten och blanda väl.
4. Häll bottendegen i en form för brödlimpor och jämna ut.
5. In i ugnen ca 25-30 min. Tills en sticka kommer ur ren.
6. Under tiden gör du karamellsåsen. Mixa dadlarna ca 30 sek. Tillsätt kokosmjölken medan mixern är igång. Sedan tillsätter du vattnet.
7. Tillsätt vaniljaromen och lite salt. Mixa till sås.
8. Ta ur botten ur ugnen. Låt svalna i ca 10-15 min.
9. Häll över karamellsåsen och låt stå kylt ca 30 min. Servera.

Jag delade upp den i små bitar och frös in. Det är en del kalorier i detta i och med så mycket nötter, men då tar man små bitar :)
Mums!


3 kommentarer:

anna sa...

jag gillar inte daddlar :/
finns de något annat att ersätta med?=)

Annie sa...

åh vad gott! lägger på minnet

Anna: testa med dadlar, de ger mest sötning, du smakar de inte direkt :) annars kan man ta fikon, aprikoser eller plommon men de måste blötläggas innan

Anonym sa...

OMG vilket härligt recept - det ska testas!!
Socker är djävulens påhitt ;) har svårt att "äta behärskat" En kamp och massor av disciplin!
Heja oss!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...