Sidor

fredag 16 november 2012

Att säga nej

Just nu har jag ju lite sockeruppehåll. Mest för att detoxa kroppen lite och hamnat på bättre väg. Så händer det så klart att man blir bjuden på nåt gott. Oftast händer det då man är på sockeruppehåll känns det som. Ett barn på förskolan hade kalas för klassen och det bjöds på tårta. Ingen fråga OM man ville ha, utan föräldrarna bara skar upp en enorm bit med tårta, som givetvis såg mycket god ut, och stack i handen på mig. Vad gör man liksom? Jag ogillar att säga nej, men samtidigt vill jag ju inte äta och "förstöra" min detox. Inte för nåt jag egentligen inte är supersugen på. Ska jag bryta "förbudet" så ska det vara med nåt som jag verkligen vill ha.
Å andra sidan vet jag hur folk kan uppfatta ett "nej" också. Så jag tog helt enkelt tårtan och satte undan den. Jag var ändå tvungen att ta hand om barnen och se till dem. När det sedan var över kastade jag tårtbiten. Kanske lite slöseri med tårta och sånt, men vad sjutton. Just nu skadade det ju ingen och jag slapp käka den.
Vanligtvis brukar jag säga nej tack om folk frågar om jag vill ha nåt sött eller liknande. Just nu känner jag mig för i ett nytt land och ny kultur.
Hur gör ni om ni blir bjudna?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fasiken vad grymt bra gjort!!
Jag tänker som du - ska jag bryta så ska det vara för något extra fantastiskt gott somman väljer själv!
GRYMT!

Anna sa...

Har ni ingenstans du kan simma?
Jag säger nej, de bara antas att man vill ha. Speciellt inte om man inte är sugen heller. De kanske känns dumt, men varför ska de göra de egentligen? Vill man inte så vill man inte :D Kram

Marie sa...

Så roligt att läsa om din vardag i NY! Har just hittat hit (igen). Mycket bra gjort med tårtan. Helt rätt tycker jag.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...