Sidor

tisdag 27 november 2012

Rolig surprise!

I affären där jag brukar handla fann jag ekologisk kokosolja. För ett skitbra pris. Hemma i Svedala betalade jag mellan 85kr-130kr för en burk. Den som jag hittade kostar drygt 50 kronor för ganska mycket mer...Inte illa! Goda nyheter på alla sätt och vis med andra ord.

Sedan har jag faktiskt börjat läsa en blogg, en tjej som bor i Toronto, som inspirerar. Hon slutade äta godis, chips, glass, allt sånt för drygt 10 år sen. Bara så där. Hon var överviktig, ganska rejält, men eftersom de saker jag nämnde ovan satte käppar i julen för henne, slutade hon cold Turkey.
DET tycker jag är inspirerande. Jag vet, man snackar om balans hit och dit och yadayada. Det är bra med det också. Men detta (glass, godis etc) är ju inget man behöver för att överleva direkt. Och det finns ju massa annat gott man kan äta istället, som dessutom är nyttigt (bara man inte ersätter gottissuget med att äta för mycket nyttigt som då blir alldeles FÖR mycket)...En knepig sits det där...Jag funderar fortfarande på att sluta helt faktiskt och sen bara acceptera att det är slut. Äta nåt annat gott och näringspackat istället. Nu när jag haft min sockerdetox under november så ser jag klart genom sockerdimman. Jag mår bättre utan sockret och suget efter det....
Jag funderar...

4 kommentarer:

Maria sa...

Håller med dig om att sockret behöver man inte .. Och det går säkert att sluta helt men jag tycker att det är svårt i längden.
Har också haft sockerfria "perioder" men så dyker det upp tillfällen och sen är det kört. Tyvärr.. men har man karaktär fixar man säkert det ändå!
:)

Lisa sa...

Shit vad duktigt! Men det är som du säger, godis och skit har ju egentligen inget med balans att göra. Och jag tror att om man är en riktig "Junkie" och överviktig ör det nog bäst att köra cold turkey,,,

Maria - Helt (h)ärligt! sa...

Oj, vad spännande att läsa, jag går nämligen i precis samma tankar!! Har alltid resonerat som så att "jag VILL kunna äta lördagsgodis", men nu efter många om och men så inser jag att jag mådde som bäst (kanske NÅGONSIN) under första halvan av 2012 när jag inte åt godis eller sötsaker. Jag kanske alltid kommer att se godis som något väldigt lyxigt, men något jag inte kan äta om jag ska må bra och hålla vikten. För det funkar någon vecka med lördagsgodis, sen blir det tisdagsgodis och onsdagsgodis också... Kan man se det som en slags allergi? Att vi är allergiska mot socker? Lättare att motstå då kanske? ;-) Jag funderar också vidare!

Anonym sa...

Spännande! Jag håller på och läser kostdoktorns bok "matrevolutionen" och vi har alltmer börjat plcoka bort det vita giftet ur vår kost (mjöl och socker) Det finns ju såå mycket nyttigt gotte att äta, att vanligt godis och bakverk är helt onödigt!
Lycka till :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...