Sidor

tisdag 20 november 2012

Kulturkrock


Det är helt klart en kulturkrock som sker här med tanke på hur man klär sig för väder och hur man ser på väder. Hemma i Sverige är det devisen "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" som gäller. Ut i ur och skur. Låt barnen sova ute i vagnar på vintern, och helst leka i snön i timmar oavsett temperatur. På med varma kläder i september och låt dem vara på fram till maj. Rejäla skor, lager-på-lager, extra mössor, vantar som inte hasar av, vinterkrage innanför jackan...you name it, vi har det. Sen finns det givetvis undantag som bekräftar regeln, som det så vackert heter.

Rejäla vinterkläder ska det vara!
Här. Whole different story my friends. Där vänder man på devisen och säger "Det finns bara dåliga väder och inga dåliga kläder". Är det kallt eller regnigt, då går man helt enkelt inte ut. Vinterskor? Termobrallor? Regnställ? Vad är det? Vår dotter har varit redo för vintern i över en månad. Mössa, vinterskor, jacka, vantar. Rubbet. Jag tjatar fortfarande på föräldrarna på jobbet om att de behöver vantar och mössa till sina barn eftersom vi är ute varje dag. INGET av barnen har vinterskor ännu. Trots att det är drygt 1-7 grader varmt just nu. Det är lite rejälare sandaler eller sneakers som gäller. NU först har många börjat skicka med mössa. Vantar återstår att se. Visserligen är vi ute endast 30 minuter på förmiddagen och 30 minuter på eftermiddagen. Men ändå. Det blir kallt. Och duggregnar det kan vi inte gå ut. Ingen har regnjacka nämligen.

För en svensk, som egentligen inte ens gillar att vara ute, är detta en solklar kulturkrock. Och en 

4 kommentarer:

Anna sa...

Oj, de där lät inte bra. Hur tänker föräldrarna egentligen ?=/
kram

Lisa sa...

Ja man borde verkligen skaffa bra kläder! Personligen stretar jag vidare med skinnjacka och jympaskor. Helt felplacerad när alla adnra kommer med sina fina nya kappor...

Men stackars små barn tycker jag! När man är liten ska man minsann ha overall och mys-varma mössor och skor!

Ingmarie sa...

Bra att ni är där och lär dem hur det ska vara. :-)Fortsätt som ni gör så har ni snart skapat en ny trend. :-)

Camilla sa...

Intressant! Men det är klart att man inte vill gå ut om man ska behöva frysa eller bli blöt...

Här i sverige kan jag fachineras ibland över hur välklädda våra barn är samtiddigt som föräldrarna kommer i tunna finstövlar, ingen mössa och för lite kläder. Även om man bara ska ta sig till jobbet så är det ju trevligare att göra det utan att frysa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...