Sidor

onsdag 31 oktober 2012

Lite kaos


Dag 2 utan el på grund av stormen Sandy. Vi har flytt lägenheten (sju våningar med trappor i mörker med ficklampa) och spenderar dagen hos svågern och hans flickvän. Här finns det värme, TV och kylskåp. Riktigt lyxigt. Reparationen befaras ta upp till 10 dagar!
Temperaturerna ska sjunka under morgondagen och risken är att det blir kallt i lägenheten. Inget varmvatten har vi heller. Vi värmer vatten på gasspisen som vi har.
De allra flesta har gasspis här och på ett sätt är det väl tur. Vi KAN laga mat. Å andra sidan är det rätt farligt.
Igår kväll skulle maken ta en tur till affären för att köpa en radio så att vi kan lyssna på nyheterna i alla fall. Han passerar grannens dörr. Det bor en äldre kvinna där som vanligtvis har hemhjälp, men eftersom det är svårt att ta sig nånstans kan hon inte komma. När maken passerade hennes dörr kände han lukten av gas. Han kom och hämtade mig för att bekräfta och mycket riktigt, det var gaslukt. Vi funderade på om vi skulle ringa på eller inte men till slut gjorde vi det. Hon öppnade och bjöd in mig. Hon sa att hennes gas var av, men jag gick in i köket och tittade. Gasen var på! Om den fortsatt vara på hade hon dött av förgiftningen till slut.
Ni ser. Farligt!

På natten hör vi knappt nån trafik längre. Folk håller sig inomhus i större utsträckning än innan.
I övrigt finns det ingen tunnelbana. De reparerar för fullt, men risken är stor att det tar ett tag.
Bussarna går nu och är gratis tills vidare. Ni kan ju tänka er alla de som brukar ta tunnelbana till jobbet och hem igen varje dag, som nu tar bussarna. Plus att folk tar sina bilar. Trafiken är kaosartad på vissa ställen.
Idag är skolorna stängda, och vi får se hur det blir imorgon. Om även skolbussar ska ge sig ut i trafiken lär det blir riktigt jobbigt läge i New York imorgon och på fredag.

7 kommentarer:

Maria sa...

Skönt att höra från dig! Har faktiskt tänkt på dig .. FY attans så otäckt detta är. Hur kan det bara hända!!!
Sitta här i Sverige och läsa om det är ju en sak men att vara där irl - usch så fruktansvärt!!
Vilken tur att ni upptäckte gasen .. =/
Man blir ganska ödmjuk inför livet när något sådan här händer.
Var rädda om er !!!
Och hoppas allt löser sig till det bästa snart!

Maria - Helt (h)ärligt! sa...

Har också tänkt på dig, skönt att höra att det är bra med er! Riktigt otäckt med Sandy alltså, fy tusan. Hoppas det orndar sig snart så ni kan återgå till vardagen.

Lisa sa...

Usch!! Man är så utlämnad för vädrets makter!! Hoppas att det bedarrar och inte blir värre, och att allt går bra för er.
:)

Camilla sa...

Det låter helt overkligt när man läser din beskrivning av läget. Klart man står ut att ha det så i några dagar, även om det blir konstigt och besvärligt. Jag kan inte låta bli att tänka på när tsunamin drabbade fattiga delar av Asien. Allt förstördes och de har inte råd att bygga upp igen.
Jag vill inte förringa ditt elände, men det är spännande att ställa det i relation till annat.

Lotta Fokuserad Energi sa...

Skönt att höra från dig, har tänkt på dig... Hoppas att ni får flytta hem snart. Tänk vad väder kan göra mycket skada;-( Kram på dig!

Beatatjata sa...

Ta hand om er! Safety first!!

Anna sa...

Jag har tänkt på dig och funderat på om du är drabbat av detta. Jag tänker på er och hoppas ni ska kunna bo hos er snart igen. Fy de där lät superfarligt med gasen :S Man blir ju rädd av att bara läsa de :/ Ta hand om er!kram kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...