![]() |
Bild lånad av Paleomg.com. Försökte ta en egen bild, men den såg så äcklig ut att jag inte kunde lägga upp den! |
Caramel Pecan Bars översatt av moi
Botten:
3.75 dl pecannötter
2 dl mandelmjöl
0.5 dl smält kokosolja
1 msk honung
1 vispat ägg
1 tsk vaniljarom/vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
lite salt
Caramel-sås
10-12 dadlar, färska (använder man torkade så ska man blötlägga ca 12-14 sti en timme)
5-6 msk kokosmjölk
3 msk vatten
1 tsk vaniljarom/vaniljpulver (aromen smakar nog bättre här)
1. Ugnen på 175 grader.
2. Mixa pecannötter till ett mjöl. Tillsätt kokosoljan, honungen, vaniljen. Blanda väl till "smör".
3. Häll över pecansmöret i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna för botten och blanda väl.
4. Häll bottendegen i en form för brödlimpor och jämna ut.
5. In i ugnen ca 25-30 min. Tills en sticka kommer ur ren.
6. Under tiden gör du karamellsåsen. Mixa dadlarna ca 30 sek. Tillsätt kokosmjölken medan mixern är igång. Sedan tillsätter du vattnet.
7. Tillsätt vaniljaromen och lite salt. Mixa till sås.
8. Ta ur botten ur ugnen. Låt svalna i ca 10-15 min.
9. Häll över karamellsåsen och låt stå kylt ca 30 min. Servera.
Jag delade upp den i små bitar och frös in. Det är en del kalorier i detta i och med så mycket nötter, men då tar man små bitar :)
Mums!
3 kommentarer:
jag gillar inte daddlar :/
finns de något annat att ersätta med?=)
åh vad gott! lägger på minnet
Anna: testa med dadlar, de ger mest sötning, du smakar de inte direkt :) annars kan man ta fikon, aprikoser eller plommon men de måste blötläggas innan
OMG vilket härligt recept - det ska testas!!
Socker är djävulens påhitt ;) har svårt att "äta behärskat" En kamp och massor av disciplin!
Heja oss!!
Skicka en kommentar