Visst är det fantastiskt hur kostexperter och träningsexperter på olika tidningar har möjlighet att sia? Eller i alla fall får tidningen det att verka så. Jag stötte på en artikel som som hette just "Därför går du inte ned i vikt" på en kvällstidningshemsida och tänkte: "Det var ju alldeles ypperligt! Bra att nån kan svara på den frågan!Speciellt någon som inte vet ett skit om just mig och mina förutsättningar. Som inte har en aning om hur jag tränar eller äter. Perfekt." Jag klickade givetvis och kom fram till DENNA artikel.
Citat från originalartikel:
"1.Myt: Mellanmjölk är mycket smalare än röd
mjölk.
Fakta: Skillnaden är 1,5 procent vilket är
försvinnande lite.
2. Myt: Bruna ägg är nyttigare än
vita.
Fakta: Färgen har absolut ingenting att göra med
kvaliteten på ägget. Däremot, om du är ute efter bra ägg, ska du välja
ekologiska frittgående höns uppfödda med omega 3. Vita eller bruna spelar alltså
ingen roll.
3.
Myt: Kalkonbacon innehåller mindre fett än traditionell bacon
från fläsk.
Fakta: Det stämmer att kalkonkött är smalare
än fläskkött. Men för att kalkon ska kunna smaka vanlig bacon krävs en hel de
tillsatser och det är här som problemet uppstår. Det vanliga är att både
salthalten liksom fetthalten oftast blir densamma i slutänden i alla fall. "
Mmmm. OM ni vill veta resterande 5 av myterna får ni bli medlemmar i klubben.
Så det är därför du inte går ned i vikt? Du dricker mellanmjölk? Du äter bara bruna ägg? Du äter massvis av kalkonbacon? Jag fattar ingenting.
Men tack och lov att jag fick klarhet i detta. Jag vet inte hur jag skulle klarat mig annars fortsättningsvis.
3 kommentarer:
Så bra, då vet jag precis hur jag ska göra ;)
/Ann-Louise
Intressant läsning... och jag som kör med kalkonbacon.
Hahaha. Så bra att vi har lösningen nu!
Skicka en kommentar