Sidor

tisdag 17 januari 2012

Gymvett

Jag förundras alltid över hur tillknäppta folk är på gymmet. Visst att man är zonad när man lyfter och springer, inte det. När jag går runt och letar maskiner och vikter är det ju inte så att jag bryr mig om folk runtomkring. Speciellt inte nu när det är knökfullt.
Jag menar omklädningsrummet. Det är alltid en tryckande tystnad på mitt gym. I början hälsade jag på folk, och gör ibland även idag, men de andra beter sig som om jag vore ett UFO. Seriöst. Många låtsas vara helt inne i sitt när jag kommer in i rummet för att byta om och låtsas inte om mig alls. Är det pinsamt att stå där halvnaken och hälsa på främlingar? Eller är det helt enkelt kutym att inte hälsa alls på gymmets omklädningsrum? Hur är det hos er?
Jag funderar på att bli den där superhurtiga tjejen på gymmet som alltid hälsar. Faktiskt.


11 kommentarer:

Västgötskan sa...

Nja, beror på läge tycker jag. Står jag helt naken, framåtböjd och torkar benen (typ) så hejar jag kanske inte... He he! ;-)

Men i övrigt tycker jag absolut att man kan säga hej eller några ord.
På mitt gym är nog likadant. Man KAN få ett leende när någon frågar om man är klar med en maskin och man svarar "ja". :-)

Träningen och livet sa...

Jag hejar på en del som jag träffat på ofta genom åren, men inte alla. Fast jag hejar förstås tillbaka om någon hejar på mig. Jag tycker du ska bli hon som hejar, du kanske kan starta en ny tradition!

Lotta Fokuserad Energi sa...

Hej! Vad konstigt det är ser ut när jag ska kommentera? Jag tränar ju bara hemma men jag är också ganska osocial på gymmet även om jag hejar. Jag vill få vara i min bubbla och fokusera på mitt. Men som sagt, det var lääänge sedan jag tränade på gym. I övrigt hejar jag ALLTID människor.. kram

anna sa...

De gymmet jag gick på innan var precis de samma och jag slutade. Det var ingen bra stämning där :/

Suzan sa...

Hahaha, underbar bild!

Anonym sa...

Träna också bara hemma men när jag är ute och springer eller går hejar jag alltid på alla i området jag möter. Känns lite mer safe också på något sätt!

Kevlarsjäl sa...

Jag försöker le och se glad ut i omklädningsrum och så. Om jag märker att någon "cirklar" runt mig där jag är så lämnar jag gärna plats eller lämnar över en bänk som jag inte använder. Folk blir ofta glada och lite förvånade. Men annars är jag precis som många andra - i min egen värld - just när jag kör. Och jag vilar så otroligt kort mellan mina set eller cirklar så där finns inte mycket tid till trevligheter. Men vanligt vett försöker jag alltid visa.

StepUp 2 Fitness sa...

Jag tränar ju bara hemma men är den som alltid hejar på alla! Jobbig kanske ;)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Bra idé! Det blir ju så mycket trevligare när man hälsar på varandra! Bra initiativ!

Malin-Charlotta sa...

Do it! Bli den hurtiga! Gå mot strömmen!

ps/På Friskis är det bra stämning, där ler vi med hela kroppen ;-)

Elisabeth Hallström sa...

Gör det!
Jag brukar hälsa på alla utom möjligtvis nån som har ryggen mot mig.
Mest tränar jag på jobbets gym och där har jag lärt känna många som jag aldrig ens träffar annars på jobbet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...